200320 Jan’s första orosanmälan till Kommunalråd Mats Abrahamsson
Från: Jan D. Hagness
Skickat: den 20 mars 2020 07:18
Till: Mats Abrahamsson (mats.abrahamsson@sotenas.se) <mats.abrahamsson@sotenas.se>
Ämne: BRÅDSKANDE: MILJARDETABLERING - SOTENÄS KOMMUN och LIGHTHOUSE FINANCE


Hej och god morgon Mats,
JAG BER DIG VÄNLIGEN RINGA MIG SNARAST MÖJLIGT DENNA MORGON PÅ MIN TELEFON 


Jag har i Bohusläningen och andra rikstäckande media läst om den glädjande nyhet att vår kommun planerar ett samarbete med norska firman Lighthouse Finance A/S i Oslo.
Jag har omedelbart denna morgon utförd några snabba kollar kring företaget och dessa norska Lighthouse-personer. Jag känner tyvärr tämligen snabbt negativa vibbar, av flera skäl.
Och hoppas innerligen att jag har fel. Därför tillåter jag mig att fråga; vad har du och dina medarbetare kollat kring seriositeten till detta
norska företag och det’s ledare? Jag önskar inte att min kära kommun satsar värdefulla resurser och tid på et projekt som verkar vara så bra att man frågar sig... kan det vara sant?
Oavsett ber jag vänligen om att få ha ett konfidentiellt telefonsamtal med dig kring ärendet. Det är tidigt på morgonen så jag tycker det är för tidigt att ringa dig på tlf. Jag skickar därför detta
meddelande mail-ledes till dig som du omedelbart kan läsa när du kommer på kontoret.


Med vänlig hälsning
Jan
Jan D. Hagness
Civilekonom / Rådgivare

Jan fick telefon svar från Mats Abrahamsson

Inget skriftligt svar, enbart muntligt. Han ringde mig samma morgon och försäkrade att allt var kollat genom toppadvokater i Stockholm.